Atlaskorrigering

Del denne siden

Atlaskorrigering

Atlaskorrigering er en metode som justerer den øverste nakkevirvelen, kalt Atlas eller C1-virvel. Atlas er den øverste virvelen i nakken, den bærer hodet og er tilsynelatende feilstilt hos mange. Feilstillingen kan være en årsak til en rekke plagsomme forstyrrelser, både fysisk og psykisk.


Atlas/C1-virvelen kan være dreiet, sideforskjøvet, tiltet eller ha en kombinasjon av disse. Behandlingen går ut på å bearbeide faste punkter i hodet og nakken, med fokus på de korte nakkemusklene, slik at Atlas/C1 virvel kan komme tilbake i riktig stilling.


Målet er å gjenopprette balansen i nakken og ryggraden, forbedre nervefunksjonen og redusere smerter og ubehag. *Om Atlas/C1-virvelen er ute av posisjon påvirker dette også ofte halebeinet (Coccygis). Ved behov justeres halebeinet og eventuelt bekkenets nedre del. Justering av halebeinet kan bidra til å lette smerter i ryggen, hoftene og bena, i tillegg til å lette «hjernetåke» og lette depressive tilstander og angst. All justering skjer ved varsomme, manuelle teknikker som bygger på KST og Osteopatiske teknikker (ikke kiropraktikk).


Du kan bli trett og støl etter behandlingen og det kan være at tidligere symptomer hilser på igjen. Behandlingen er ikke ment å erstatte legebesøk eller medisinsk behandling. En korrigering av feilstilt Atlas/C1-virvel og halebeinet/Coccygis kan også bidra til at du nyttiggjør andre behandlingsformer bedre.


I forbindelse med behandlingen vil du få en fantastisk oppmykning av bindevevet på de korte nakkemusklene som rett og slett gjør underverker for nakken!


Atlaskorrigering, kr. 1200,-

Kontroll og evt. justering, kr. 700,- (anbefalt innen noen uker etter korrigering)
Kilde: Kompendiet og nettsiden til Sirius naturterapeutiske skole