Ny giv!

Vi gir oss selv ny giv ved å utføre myke bevegelser, tøye muskler og bindevev. Pusten vil være i fokus. 

Pusten er vår egen helsefremmende verktøykasse! Deretter avspenner vi kroppen med en veiledet dybdeavspenning og gjør den klar til å ta inn lyden og vibrasjonene av gongen. De aller fleste opplever lydmassasjen som avslappende, magisk og befriende. Både fysisk, emosjonelt og mentalt.

Du kan ha avslappende effekt av vibrasjonene i flere dager!

Det blir en kort pause underveis med mulighet for litt munngodt og drikke.
Gi deg selv Ny giv!

Vinter/vår 2024 

  • 15. februar 
  • 14. mars
  • 25. april


Alle datoer kl. 18.00 - 20.30

kr. 400,- pr. gang


Ha med håndkle til å ha på matta. Matte og pledd er tilgjengelig.

OBS! Påmeldingsordning: Du melder deg på via sms til nr. 977 38 098, oppgi dato(-er) du ønsker å delta og du vil fra HMS Agenda få forespørsel om betaling i Vipps. Har du ikke Vipps, kan du også melde deg på via påmeldingsknappen øverst på siden og du får tilsendt faktura evt. betale med kort ved oppmøte.

Gavekort: Det er hyggelig å gi en opplevelse i gave, ta kontakt om du ønsker dette.

Sted: HMS Agenda, Siloveien 42, 2150 Årnes 

Tips: Kan være lurt å ha med en vannflaske og ekstra tøy/eller ekstra pledd, temperaturen kan oppleves annerledes når man ligger og slapper av, enn når man er oppe og går. 

Smitteverntiltak:

  • Du benytter hånddesinfeksjon på vei inn og ut av lokale
  • Ha med eget håndkle til å ha på matta/under hodet
  • Munngodt blir servert som enkeltporsjoner

Gleder meg!

Karianne

*Gjennomføring krever tilstrekkelig antall påmeldte, avlyses arrangementet får du selvfølgelig pengene tilbak. Påmeldingen er bindende.

Pusten

Pusten er kroppens egen verktøykasse. I følge lege Audun Myskja er det å innarbeide nye pustemønstre det mest effektive enkelttiltaket vi kan gjøre for å forbedre livet og helsa vår (Myskja til VG i 2018). Ved hjelp av pusten kan vi nullstille stress og forebygge helseplager. Mange puster for overfladisk og det kan være nyttig å bli minnet om å puste så magen utvider seg.

Mindful stretching

Mindfulness er en eldgammel meditasjonsform og handler blant annet om menneskets evne til å være oppmerksom og til stede. Mindfulness blir på norsk oppmerksomt nærvær eller oppmerksomhetstrening. En metode å benytte for å møte "vondter" (psykiske og fysiske) med medfølelse. Mange bruker denne teknikken til å klare å være til stede her og nå og redusere stress. I mindfulness blir pusten brukt som et ankerpunkt

Gongbad

Kroppen består av ca 70 % væske, og har derfor en fantastisk evne til å ta imot vibrasjon. Lyden av gongen setter i gang rolige
vibrasjoner i kroppen, helt ned på cellenivå. På samme måte som akupunktur eller punkt-massasje stimulerer
energibanene i kroppen, påvirker vibrasjonene sirkulasjonen i kroppen. Den løser opp spenninger og blokkeringer, kan virke avstressende, gi bedre søvn og bedre musklenes evne til å restituere seg.

Lydmassasje får du via det mange tusen år gamle Gong-instrumentet, som avgir vibrasjoner som kan gi dyp avspenningseffekt. Du «bader» i lydvibrasjoner mens Gongen spiller, det har altså ingenting med vann å gjøre. Lyden tas opp med hele kroppen, ikke bare gjennom ørene. På Ny giv arrangementene varer gongbadet ca. 30 minutter.

Del denne siden