Tankevirus

Tankevirus

Tankevirus - det har vi alle

Tankevirus er et gøyalt mestringskurs som vant Helseprisen 2016. Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer. Det er ikke enkelt, det er som med all annen mestring – det krever trening. De psykologiske vitaminene vil være til hjelp i treningen!

Kurset passer for alle! – fra deg som sliter med usikkerhet, angst eller depresjon til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen. Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg fra «normale folk», men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad.For det gjør den, den påvirker oss alle! Vi har vel alle hatt tankevirus som forteller oss; «dette nytter ikke», «du klarer ikke», «tenk om» osv.

Målet med kurset:

1.  Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre oss syke.

2.  Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv. 

3.  Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.

4.  Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

Ønsker du å delta i gruppe her, internt i bedriften eller som veiledningsopplegg til deg selv? Ta kontakt!

Sted: HMS Agenda, Silovegen 42, 2150 Årnes (ved siden av Årnes Kornsilo)

*Påmelding: benytt påmeldingsknappen eller send til post@hmsagenda.no, oppgi hvilket kurs du ønsker å delta på. Faktura blir sendt e-post du oppgir ved påmelding.

For bedrifter eller grupper: Opplegget kan også tilpasses til et dagskurs, forlenges og kombineres med ulike kurs innen HMS, arbeidsmiljøarbeid, ulike helsefremmende prosesser og/eller stressmestring - sammen planlegger vi innhold.

*Påmeldingen er bindende og kurset arrangeres ved minimum 5 deltakere

----

Har du noen gang hørt den indre stemmen din fortelle deg noe negativt? Dette kommer til å gå galt, du får det ikke til, eller du må ikke tro du er noe. Ja, da har du også hatt tankevirus.

Jeg kan garantere deg, du er ikke alene, derimot kan jeg også garantere at du ikke er tankene du tenker! Og det er noe vi alle kan ha godt av å bli minnet om. Det er litt som førstehjelp, det trengs en oppfriskning i ny og ne og da er det godt å kunne trekke frem noen verktøy. Det får du i form av psykologiske vitaminer på tankevirus kurset. Førstehjelp for hodet!

Hvordan kan vi avsløre skrullete tanker når de forsøker å utgi seg for å være troverdige? Én av følgende tre påstander er riktig:

a) Vakre mennesker har bedre psykisk helse enn andre.

b) Hver dag har 95 prosent av oss tanker med paranoid, suicidalt, depressivt, angstfylt eller tvangspreget innhold.

c) En tredjedel av befolkningen tror på tankeoverføring.

 Hvilken tror du er den riktige?

Vakre mennesker har akkurat like mange psykiske problemer som alle vi andre, og det er ikke sånn at en tredjedel av befolkningen tror på tankeoverføring. Halvparten gjør det. Riktig påstand er altså b). Så hvorfor er ikke 95 prosent av oss pasienter i det psykiske helsevesenet? Forklaringen er enkel: Alle har skrullete tanker, men ikke alle tror på dem.

Sagt om kurset og boka:

"Et konsept som helsenorge - eller kanskje si det norske folk - trenger!" Tone Granaas, Juryleder Helseprisen 2016

"Tankevirus er en supervaksine mot velkjente angrep"  Anne Marit Jacobsen, skuespiller

"Vel så bra som piller" Frode Thuen, Professor i Psykologi

"Det viktigste innholdet i kognitiv og metakognitiv psykoterapi ... på 59 små sider." Per Vaglum, Professor i medisin

"Tankevirus kan få samme betydning for folks psykiske helse som boka om Karius og Baktus fikk for tannhelsen her i landet." Sjur Nørve, Psykolog i NAV

Vel møtt!

Del denne siden