Båtførerkurs

Båtførerkurs

Bli trygg på vannet!

Ta båtførerbeviset nå og vær klar til ny båtsesong!

Båtførerprøven er en obligatorisk teoretisk prøve for førere av mindre fritidsbåter, som tar for seg grunnleggende sjømannskap, lover og regler, navigasjon og kartlesing.


Hvem trenger båtførerbevis?

De som er født fra og med 01. januar 1980 eller senere og skal føre en fritidsbåt over 8 meters lengde eller med mer enn 25 hestekrefter, må ha bestått båtførerprøven. (For skroglengder 15 til 25 meter gjelder fritidsskippersertifikat). Bestått båtførerprøve lar deg føre fritidsbåter i Norge opp til 15 meters lengde (49,21 fot). Teorien vi gjennomgår på kurset er verdifull for alle som skal ferdes på sjøen, så uavhengig om du er født før eller etter 1980, anbefaler vi å ta kurset.  

Båtførerprøven kan tas fra fylte 14 år. Båtførerbeviset vil da bli tilsendt fra dagen man fyller 16 år.


Gjennomføring: I god tid før kursdagen vil du kostnadsfritt få tilsendt vårt forberedende nettkurs på e-post. Nettkurset tar deg kjapt gjennom pensum med forklarende videoer for å gi deg forkunnskapene vi anbefaler å ha før kurset starter. Underveis i nettkurset får du muligheten til å øve deg på flere kontrollspørsmål, samt en avsluttende test med 50 eksamensrelaterte spørsmål.


På selve kursdagen går man felles gjennom pensum med instruktør, inkludert praktiske oppgaver i kart og navigasjon. Pensum repeteres til alle er klare for å ta en nettbasert 1eksamen på slutten av kursdagen. På kurset får du utlånt alt du trenger for å gjennomføre eksamen. Alt du behøver å ta med er gyldig legitimasjon.


Tid: Torsdag 25. mai kl. 17.00 – ca. 22.00

Sted: Silovegen 42, Årnes


Påmelding innen 10. mai, til: Benytt påmeldingsknappen øverst, eller post@hmsagenda.no. Du må oppgi navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer.


Kr. 2500,- Kursavgiften inkluderer eksamensavgift på kr. 837,- til båtførerregisteret, tilgang til forberedende nettkurs og materiell som lån av nettbrett, kart og linjal. Munngodt, mineralvann og kaffe/tea er tilgjengelig.


  1. Deltakeravgiften er todelt, eksamensavgiften til båtførerregisteret og selve kursavgiften. Mer info om dette ved påmelding. Kursavgiften må være betalt før kursdagen.

 

1Ytterligere info om eksamen: Eksamen består av 50 oppgaver med en varighet på 60 minutter. Ved dokumenterte skrive- og lesevansker vil man kunne få utvidet tid på eksamen med totalt 20 minutter ekstra. Kravet til bestått er 80% riktige svar. I tillegg kreves det at man har minimum 80% riktig på "Spesielt viktige emner". Dette vil man få mer informasjon om under kursdagen. 

Dersom man mot formodning ikke skulle bestå eksamen, betaler man kun for kontinusjonsavgiften til Båtførerregisteret.no på ca. 500,- for ny eksamen.

Del denne siden